SoW – Kjole

Husker dere det quiltede underskjørtet? Det skal brukes til en stor kjole.

Jeg hadde lyst til å sy en annen periode enn viktoriansk, med masse kreativ frihet, og da passet det jo perfekt at jeg skulle på fantasy-laiv og spille adelsdame.

Jeg bestemte meg for å prøve meg på en Robe l’anglaise/Open robe-greie. Som vanlig var det et mareritt å få overdelen til å passe, men da var det også deilig at kjolen ikke trengte å være helt historisk korrekt.

For mange år siden kjøpte jeg 12 meter av en mønstret bomull. 12 meter. Fordi…. aner ikke. Jeg hadde egentlig tenkt å lage en bustle-kjole av det i fjor, men så ble jeg gravid. Jeg har på et tidspunkt kjøpt 10 meter olivengrønn partysateng på salg (Hei, jeg heter Kristine, jeg klarer ikke si nei til et godt tilbud, jeg jobber med problemet, men har en lag vei å gå). Jeg hadde egentlig kjøpt noen meter lys gul lin meg glitter til underskjørt, men innså at satengen passet mye bedre fargemessig, og da ville jeg også ha nok til masse rysj.

Underskjørtet er en ganske enkel konstruksjon, ganske historisk korrekt 1700-talls underskjørt.

Kjolen er J P Ryans Robe L’anglaise med noen små justeringer

Det var absolutt verdt timevis med rysjing da jeg fikk bruke antrekket i nydelige omgivelser i Esbjerg, Danmark, aka Dronningens palass, Moon Keep i Starlands, som Lady Lorraine Bedrock, regent av Bedrock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *