Sophies aftenkjole – Kløverknekt

Typisk meg. Jeg kom endelig i gang med å klippe i tyllen jeg kjøpte for å “slenge sammen en enkel overkjole-greie”. Jeg hadde tenkt å lage en veiledning til spillerne hvor man “bare tar to lange stoffstykker over skuldrene og ta-da!”. Men som alltid baller det på seg, jeg hadde lyst til å utnytte stoffets kvaliteter, og få fine avslutinger på alle kantene. Jeg draperte, brettet, dillet, huffet og puffet, og endte opp med med noe som så ganske bra ut, med et pent slep. Så sydde jeg alt sammen…og alt endte opp helt annerledes. Kjolen hang ikke som den skulle, den var ikke særlig komfortabel, falt bare av skuldrene og hadde ikke det utseendet jeg hadde ønsket meg. Jeg var veldig stolt av hjørnene, men ble veldig usikker på hva jeg skulle gjøre nå. Edvardiansk mote er virkelig ikke så enkelt som det ser ut som.

Jeg hadde absolutt ikke tenkt å bruke lang tid på denne kjolen, så jeg klippet en bord fra restestoffet og sydde sammen ryggen. Så rynket jeg skuldersømmen, og laget et litt bredere midjebånd. På den måten ble kjolen helt akseptabel, egentlig et godt stykke forbi det jeg forventer av andre på laiv, så hvorfor skulle jeg ikke kunne være fornøyd når det er meg?

Kjolen fikk en generalprøve på premieren av Downton Abbey.

Jeg la ut bilde i en facebook-gruppe og fikk noen gode råd. Først og fremt gjorde jeg underkjolen litt lenger og litt bedre i utringningen med blonder. I tillegg rakk jeg å sy meg en edvardiansk “swiss waits” (bredt belte).

Her er kjolen i bruk på laiven Kløverknekt, sammen med en høy og ikke udelt flatterende Gibson frisyre. I retrospekt konkluderer jeg med at antrekket faktisk så ganske bra ut med det rette undertøyet og et par modifikasjoner som gjorde at den hang på plass av seg selv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *