Sophies skjørt – Kløverknekt

Jeg trengte et enkelt skjørt til dagbruk på laiv, og oppdaget Truly Victorian Circle skirt. E-mønstre er geniale, selv om det tar tid å tape 40 ark nøyaktig sammen. Det viste seg at mønsteret bokstavelig talt var et halvsirkelskjørt med litt annerledes midje enn de moderne jeg har laget før.

Jeg har jo syrommet og garasjen full av draktull klar til nettopp slike prosjekter, så jeg rullet ut noen meter på stuegulvet og lot det stå til. Jeg overkompliserte og brukte en del tid på å forstå hvordan jeg skulle få den kule stripe-matchen det var bilde av på illustrasjonen (Hot tips: se etter anvisningene på mønsterbitene….).

Det er kanskje ikke nødvendig å si at det var temmelig enkelt å sy sammen delene, når det bare skal to rette sømmer til?

Jeg ble kjempefornøyd med plaketten og lukkingen. Jeg innså etterpå at jeg hadde sydd knapphull og festet knapp uten å prøve, men jeg hadde brukt det siste midjemålet jeg hadde tatt og det passet perfekt!

Jeg fikk sydd meg en “swiss waist”, et bred stoffbelte med knyting bak. Og jeg har flere bluser med viktorianske elementer i garderoben, så vipps var antrekket klart.

hdrpl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *