Redesignet viktoriansk kjole

Jeg fikk et flott kostyme av søsteren min, skjørt og overdel. Stoffet hadde nydelig fall og overdelen passet meg ganske godt.

Jeg skulle bare gjøre noen små justeringer, men ble revet med. Jeg tok fra hverandre alle delene og overlocket kantene. Skjørtet ble sydd sammen igjen med foldene samlet bak, og fikk ny linning. Toppen fikk nytt forstykke og ermer, og så eksperimenterte jeg litt med foldekanter før prosjektet ble liggende i vente-kassen.

Jeg hadde ikke mer av stoffene og var usikker på hva jeg skulle gjøre. Jeg var ikke fornøyd med foldekantene og kjolene hadde korte ermer, men stoffet passet best som dagantrekk. Det tok irriterende lang tid før jeg innså den logiske løsningen; å lage nytt forstykke og nye ermer i et annet stoff. Jeg hadde en bit med damask som var perfekt for prosjektet. I tillegg fikk jeg kjøpt mer av det beige stoffet til foldekantene. Skjørtet fikk en fin foldekant med bånd på, og ble erklært ferdig. Toppen fikk ny foldekant, og det er vel det som har tatt lengst tid på dette prosjektet. Jeg måtte også legge inn en ekstra bit øverst i ryggen, for overdelen hadde veldig lav skjæring både foran og bak.

Til slutt lagde jeg Truly Victorian Butterfly train, som krevde temmelig mye stoff. Av den lille lengden jeg hadde igjen improviserte jeg frem et front-draperi, som også fikk en foldekant.

Jeg var egentlig ganske misfornøyd da jeg var ferdig og fikk prøvd hele antrekket. Toppen var ganske utringet og jeg følte at jeg hadde brukt mer tid og stoff på prosjektet enn det var verdt, siden det stort sett bestod av reserveløsninger.

Jeg hadde imidlertid jobbet hardt et par dager for å få antrekket ferdig til årets Eftermiddagste på Hotel Bristol med Viktoriansk Picnic Christiania, og hadde bestemt meg for at jeg skulle bruke det uansett. Bristol er et flott sted for fotografering av kostymer, og da jeg fikk se bildene av meg selv i antrekket ombestemte jeg meg egentlig. Antrekket er faktisk veldig fint, og absolutt historisk adekvat, som er mitt nye mål.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *