Kostymeåret 2019

Jeg velger å utvide laivkavalkaden til å inneholde kostyme-arrangementer i år, siden det har blitt altfor lite laiv, men heldigvis flere anledninger i kostymer.

Årets startet godt, da jeg var en av to arrangører av laiven Det kimer nu til julefest, 50talls julefeiring med utvidet familie. Jeg spilte Grethe Kjeldsberg, trofékonen til Gustav Kjeldsberg, ja, den Kjeldsberg. En tilsynelatende suksessfull familie, som internt var sterkt preget av at den eldste sønnen hadde blitt drept under krigen. Grethe var alkoholisert og sterkt fornektende, sådan. Nå skulle det bli jul, og koselig, nemlig!

Jeg falt fullstendig pladask for Vannellope Von Scweets da jeg så Wreck it Ralph, ganske lenge etter at den kom ut, og bestemte meg for å strikke antrekket hennes. Jeg fikk ferdig buksen og begynte på genseren før det ble stopp pga garnmangel. Da jeg fant ut at det skulle komme en oppfølger måtte prosjektet frem igjen. Jeg måtte trikse ganske mye med genseren, da jeg ikke fant mer av garnet, og jeg rakk ikke å strikke skjørt, men jeg må si jeg er ganske fornøyd med resultatet, og ikke minst med en ganske så kjekk kino-date i mars

Litt senere i mars fikk jeg spille mitt livs rolle, som rosablåggeren Adele Dahlen-Drevland, aka Direktørfrue, på laiven Re: MergerHMSkopifinalendelig.doc [attached]. I 2 dager fikk jeg blågge og snæppe til en massiv følgerskare iført det mest komfortable kostymet jeg har hatt på meg EVØØØRRRR (Selvfølgelig rååååsa).

En av årets store begivenheter var Prior Attires viktorianske ball i Bath, i mai. Temaet var Second Bustle Period, og jeg brukte 68 timer på å sy antrekket mitt; overdel, baseskjørt, slep og frontdraperi etter mønster på en brudekjole fra 1889, den såkalte Golden Epiphany dress. I felt pretty!

Jeg holdt halvrund bursdag- og litt innflytningsfest i juni, med minilaiven Serpent Sortia, der min og Haralds rolle fra fjorårets Den Løse Øse skulle ha etterbryllupsmiddag med Simeon Koharys svært konservative familie bestående av dødsetere og andre mørke magikere. 13 magiske retter og den gærne Epiphany-kjolen.

En av årets andre store laiv- og kostymebegivenheter var laiven Spoils of War, i Danmark. Jeg spilte Lady Lorraine Bedrock, Regent av Bedrock, med stål i blodet og fjell i hjertet. En helt fantastisk opplevelse , der jeg møtte fantastiske mennesker som ga meg en eventyrlig laivopplevelse og som jeg håper jeg kan kalle venner i lang, lang tid.

Jeg hadde sydd en Robe d’Anglaise og underskjørt i historisk inspirert stoff, og følte meg virkelig regal.

I år fikk vi endelig med oss Viktoriansk piknik Christianias hovedarrangement: sommerpikniken. Denne gangen i Botanisk have. Det ble gjenbruk av Blomsterbedet jeg sydde til Ruterkonge

Deretter var det på tide å begynne å forberede seg på høstens store laiv-prosjekt: Kløverknekt. Det ene kostymet skulle være en enkel overkjole til en kjole jeg allerede hadde, og det var relativt fort gjort, så den fikk jeg prøvd da vi gikk på visning av Downton Abbey-filmen på Gimle kino

Laiven Kløverknekt gikk av stabelen i oktober, med ny rekord i spiller-antall for Hjerterdame-universet; 28. Fancy dress-festen på lørdag var en stor suksess, der flertallet fikk svinget seg i nylærte danser.

Du kan lese mer om Sommerfugl-kjolen her og om dagantrekket her:

Årets siste kostymeanledning var Viktoriansk Piknik Christianias eftermiddagste i biblioteket på Hotell Bristol. Jeg ble akkurat ferdig med mitt store redesign (med noko attåt)-prosjekt til å få tatt noen flotte bilder i nydelige omgivelser, og kose meg med hyggelige folk.

Takk for et flott år i kostyme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *